اجتماعیارومیهاستان آذربایجان غربی

الزامات و توصیه های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز

تهیه ماهی قرمز از مراکز مجاز و خودداری جدی خرید از دست فروشان و دوره گردهاست.

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد مشارکتی/مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری‌ها با هماهنگی اداره دامپزشکی است.

در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود و حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی استفاده شود.

همچنین از خرید ماهیان بیمار و بی‌حال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.

درخصوص توصیه‌های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز نیز پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی‌ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند، ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرارگیرد، آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیما در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.

باتوجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود.

درصورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلر زدایی قرار داده شود.

ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.

میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر است و بهترین دمای نگهداری ماهی ۲۲ تا ۲۶ درجه سانتی گراد می‌باشد.

غذای ماهی قرمز از فروشگاه های عرضه ماهی زینتی تهیه شود و به منظور تعویض آب، هربار ۲۵ درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره آب خودداری گردد.

در هنگام تعویض آب نیازی به دستکاری ماهی نمی‌باشد اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیت‌های پوستی از دستکش استفاده شود.

به منظور ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی، می‌توان از نمک به میزان ۳ درصد و سایر ضدعفونی کننده‌ها مانند پرمنگات پتاسیم و پرکلرین استفاده کرد.

در پایان تعطیلات نوروز نیز باید ماهی‌ها را در رودخانه‌ها و یا نهرها رها نکرده و درمحل‌های تعیین شده توسط شهرداری رها سازی شود.

 روابط عمومی مدیریت شیلات و آبزیان استان آذربایجان غربی

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا