اجتماعیارومیهاستان آذربایجان غربی

تعلل در تغییر مدیران ناکارآمد به ضرر استان است

بیتا اختیاری:روزنامه نگار 

در حالیکه قریب به دو ماه از انتصاب استاندار آذربایجان غربی می گذرد هنوز استارت تغییر مدیران ناکارآمد در آذربایجان غربی زده نشده و در بر روی همان پاشنه می چرخد.

برخلاف استانداران دولت دوازدهم و سیزدهم در آذربایجان غربی که غیربومی بوده اند و مدتی برای شناخت استان صرف کرده اند، یا برخی استانداران بومی که بدون سوابق اجرایی و تجربیات وزارت کشوری، سکان دار مدیریت ارشد استان شده و آذربایجان غربی را گرفتار بی تجربگی و رفتارهای ناپخته شان کردند، رحمانی به واسطه تجربیات مدیریتی در وزارت صمت  شناخت دقیق از مسائل استان همسایه و آشنایی موثر به سرمایه های آذربایجان غربی خصوصا منابع انسانی آن، بارقه های امید را برای حرکت رو به جلوی استان رقم زده است.

همین مزیت بزرگ استاندار جدید، توقعات را برای چینش مدیران کارآمد افزایش داده است؛ چرا که تیم مدیریتی یک گام تعیین کننده برای پیشرفت و توسعه استان است.

مدیران متناقض

شوربختانه بسیاری از مدیران فعلی استان که طی چندسال اخیر منشا مسائل و از بانیان وضع موجود استان هستند و نتوانستند هنر مدیریتی خاصی از خود نشان دهند -و شاید هم هنری نداشتند- با تصور اینکه در دولت کنونی تغییر می یابند، از مدت ها قبل- دقیقا پس از انتخاب دکتر پزشکیان به ریاست جمهوری- با رها کردن وظایف مدیریتی شان، احساس بلاتکلیفی اداری را در افکار عمومی ایجاد کردند.

از قضا، برخی از همین مدیران برای ابقای خود از شیوه های نخ نما بهره برده و به آمارسازی ها، چاپ بنر، تقدیرنامه و حتی ترفندهایی برای گرفتن ابلاغ عضویت در ستادهای رییس جمهور منتخب روی آوردند، رفتاری که با فریز کردن کار مردم در دوره انتقال دولت در تناقض بوده است.

از این رو با توجه به عقب ماندگی های استان و عدم رضایت از بخش عمده عملکرد مدیران کل فعلی، می طلبد رضا رحمانی ضمن شروع تغییرات در استانداری، هماهنگی وزارتخانه ها در انتصابات استانی را هم مورد توجه قرار داده تا آرامش را به استان هدیه و قطار کُند و از مسیر خارج شده توسعه را به ریل بازگرداند.

نه شتابزدگی، نه تاخیر طولانی قطعا شتابزدگی و عجله در زمینه انتصابات مهم، آسیب‌ هایی را به دنبال دارد و چه بسا منجر به روی کار آمدن افرادی شود که از نظر شاخص ها و ملاک‌های مورد نظر، در سطح مطلوبی نباشند.

اما نباید فراموش کرد که طولانی شدن تعیین تکلیف مدیریتی نیز فرصت های خدمت و کارآمدسازی را از دولت مستقر می گیرد، ضمن اینکه #رحمانی با کوله باری از تجربه می داند هرچه بازه زمانی انتصابات زمانبر شود، منفعت طلبان سیاسی برای استاندار تازه نفس بیشتر اسباب زحمت خواهند کرد.

مدیران نا امید به دنبال جانشینی مریدان!

نکته مهم دیگر این است که امروز کرسی مدیریتی برخی دستگاههای مهم و تاثیرگذار استان در اختیار افرادی است که به لحاظ توانمندی تخصصی و فنی با این جایگاه فاصله زیادی دارند و محصول دوره «خالص سازی» می باشند.

اتفاقا همین افراد وقتی از ماندگاری نا امید شده اند، با سوء اسفاده از شعار «دولت وفاق» به دنبال بَرکشیدن و معرفی نزدیک ترین افراد در سیستم اداری به جای خود هستند. قطعا با این شیوه مرید پرستی، انتظار انتصاب مدیر شایسته و کارآمد در آن دستگاه خیالی باطل است.

لذا می‌طلبد استاندار با ارزیابی مجدد عملکرد مدیران، به‌ دور از فشارهای سیاسی، سهم خواهی‌ ها و برخی آمارسازی‌ های کاذب و نادرست مدیران، نسبت به پالایش تیم اجرایی خود همت کند. قطعا مدیران دارای صلاحیت و مجرب باید ابقا شده و از خدمات شان بهره برد، اما گروه ناتوان و ضعیف باید سریع تر با مهره های توانمند جایگزین شوند.

آقای رحمانی! چشم های یک استان به عملکرد و تصمیمات شماست. در شرایط فعلی کشور، از استاندار جدید انتظار معجزه نیست، ولی تحول مثبت و رو به جلو توقع بیجایی نمی باشد، تحولی که رکن اصلی آن، تیم مدیریتی مجرب و توانمند است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا