برداشت بیش از 40 تن سنجد از باغهای آذربایجان غربی
همزمان با آغاز فصل پاییز، برداشت سنجد از سطح باغها و حاشیه زمینهای زراعی استان آذربایجان غربی آغاز شده و پیشبینی میشود امسال بیش از ۴۰ تن سنجد از سطح باغات استان برداشت شود.

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد مشارکتی/سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: همزمان با آغازفصل پاییز ، برداشت سنجد از سطح باغ ها و حاشیه زمین های زراعی استان آغاز شده که پیش بینی می شود امسال بیش از 40 تن سنجد از سطح باغات استان برداشت شود.
حکمت جعفری افزود: درخت سنجد در باغ ها و حاشیه زمین های زراعی به عنوان بادشکن کشت می شود و میوه آن به علت فواید فراوان درمانی ، خواهان زیادی دارد .
وی با بیان اینکه درخت سنجد در برابر شوری خاک و کم آبی مقاومت زیادی دارد ، افزود : عملکرد تولید این میوه در هر هکتار دو هزار کیلوگرم است و در مجموع حدود ۱۷ هکتار مساحت باغات سنجد استان است.
جعفری تصریح کرد:امسال بیش از 40 تن میوه سنجد از حدود ۱۷ هکتار از باغات بارور موجود در اراضی استان برداشت می شود.
وی افزود: میوه سنجد در چهار نوع عنابی ، پائیزی ، سفید و سیاه در استان کشت می شود و برداشت میوه سنجد از اوایل نیمه دوم شهریور ماه آغاز و تا پایان مهر ماه ادامه می یابد.
سنجد به عنوان یک میوه دارویی موثر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است ، به ویژه استفاده از آرد آن بدون جدا کردن پوست و هسته در درمان لثه و دندان ، آرتروز ، پوکی استخوان ، جلوگیری از خون ریزی داخلی معده ، دردهای روماتیسمی و مفصلی ، درمان اسهال در کودکان و افزایش هوش نقش بسزایی دارد و امروزه از آن در صنعت تولید لوازم آرایشی هم استفاه می شود .
میوه سنجد به عنوان یکی از سین های سفره هفت سین عید نوروز از زمان های قدیم در سبد غذایی مردم استان وجود داشته و در فصل زمستان به همراه کشمش ، گردو و تخم آفتابگردان آجیلی از جمله تنقلات مردم آذربایجان غربی به شمار می رود.



