کشاورزیارومیهاستان آذربایجان غربی

برداشت بیش از 40 تن سنجد از باغ‌های آذربایجان غربی

همزمان با آغاز فصل پاییز، برداشت سنجد از سطح باغ‌ها و حاشیه زمین‌های زراعی استان آذربایجان غربی آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۴۰ تن سنجد از سطح باغات استان برداشت شود.

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد مشارکتی/سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: همزمان با آغازفصل پاییز ، برداشت سنجد از سطح باغ ها و حاشیه زمین های زراعی استان آغاز شده که پیش بینی می شود امسال بیش از 40 تن سنجد از سطح باغات استان برداشت شود.

حکمت جعفری افزود: درخت سنجد در باغ ها و حاشیه زمین های زراعی به عنوان بادشکن کشت می شود و میوه آن به علت فواید فراوان درمانی ، خواهان زیادی دارد .

وی با بیان اینکه درخت سنجد در برابر شوری خاک و کم آبی مقاومت زیادی دارد ، افزود : عملکرد تولید این میوه در هر هکتار دو هزار کیلوگرم است و در مجموع حدود ۱۷ هکتار مساحت باغات سنجد استان است.

جعفری تصریح کرد:امسال بیش از 40 تن میوه سنجد از حدود ۱۷ هکتار از باغات بارور موجود در اراضی استان برداشت می شود.

وی افزود: میوه سنجد در چهار نوع عنابی ، پائیزی ، سفید و سیاه در استان کشت می شود و برداشت میوه سنجد از اوایل نیمه دوم شهریور ماه آغاز و تا پایان مهر ماه ادامه می یابد.

سنجد به عنوان یک میوه دارویی موثر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است ، به ویژه استفاده از آرد آن بدون جدا کردن پوست و هسته در درمان لثه و دندان ، آرتروز ، پوکی استخوان ، جلوگیری از خون ریزی داخلی معده ، دردهای روماتیسمی و مفصلی ، درمان اسهال در کودکان و افزایش هوش نقش بسزایی دارد و امروزه از آن در صنعت تولید لوازم آرایشی هم استفاه می شود .

میوه سنجد به عنوان یکی از سین های سفره هفت سین عید نوروز از زمان های قدیم در سبد غذایی مردم استان وجود داشته و در فصل زمستان به همراه کشمش ، گردو و تخم آفتابگردان آجیلی از جمله تنقلات مردم آذربایجان غربی به شمار می رود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا