طلای سفید و قرمز در دستان عشایر آذربایجان غربی
مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی با اشاره به جایگاه سوم این استان در حوزه عشایری کشور، از تولید سالانه ۵۰ هزار تن شیر و تأمین ۲۵ درصد گوشت قرمز استان توسط عشایر خبر داد و هشدار داد: خشکسالی شدید این جامعه تولیدکننده را با بحران جدی مواجه کرده است.

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد مشارکتی/مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی در نشستی خبری به مناسبت روز ملی روستا و عشایر، این استان را یکی از قطبهای مهم عشایری و تولیدی کشور خواند و بر جایگاه سوم کشوری آن تأکید کرد.
بر اساس اعلام علی ناجی:آذربایجان غربی با دارا بودن بیش از ۲۰ هزار خانوار و ۱۰۰ هزار نفر جمعیت عشایری، صاحب حدود ۲ میلیون رأس دام است. این جامعه عشایری سهم قابلتوجهی در تولیدات دامی کشور دارد، از جمله:
تولید ۵۰ هزار تن شیر
تأمین ۲۵ درصد گوشت قرمز استان
تولید ۳۵ درصد از صنایع دستی منطقه
وی به قطبهای ییلاقی استان اشاره کرد و گفت: منطقه ییلاقی چالدران و سلیم خان شاهیندژ از مهمترین قطبهای اسکان و تولید عشایر در آذربایجان غربی بهشمار میروند.
ناجی با اشاره به نقش چندبعدی عشایر اظهار داشت: عشایر علاوه بر نقش تعیینکننده در پویایی اقتصاد منطقه، در مرزداری، تأمین امنیت مرزها، حفظ فرهنگ بومی و هویت منطقهای نیز نقش آفرینی میکنند. با این وجود، متأسفانه این جامعه باوجود خدمات گسترده، از جمله جوامع کمبرخوردار هستند.
مدیرکل امور عشایر استان همچنین: عشایر را تأمینکننده گیاهان دارویی و تقویتکننده بومگردی منطقه دانست.
وی بر لزوم ایجاد، مرمت و بازسازی راههای دسترسی به مناطق عشایری تأکید و اقدامات سازمان در این زمینه را یادآور شد.
ناجی تصریح کرد: خشکسالی را چالشی بزرگ برای عشایر خواند و هشدار داد: کمآبی و خشکسالی مشکلات عدیدهای در نگهداری دام و زندگی عمومی عشایر به وجود آورده و آنان را با بحران جدی مواجه کرده است. کاهش این اثرات نیازمند کمک و حمایت فوری است.
در پایان ناجی از برنامهریزی جدی این اداره کل برای: تجهیز عشایر به پنلهای خورشیدی
تأمین سرویسهای بهداشتی و حمام
رفع مشکلات و تأمین وسایل ضروری زندگی عشایر خبر داد.