صنعت و تجارتارومیهاستان آذربایجان غربی

۳استراژی توسعه در آذربایجان غربی

احیای واحدهای راکد؛جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید و رونق تجارت مرزی سه استراتژی توسعه صنعتی در آذربایجان غربی است. 

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد مشارکتی/دکتر سخاوت خیرخواه، سرپرست صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی، در نشست مشترک وزیر صمت، معاونان با جمعی از صنعتگران و فعالان اقتصادی استان، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت بخش‌های مختلف تولید، معدن و تجارت، خواستار حمایت بیشتر وزارتخانه از طرح‌های توسعه‌ای و رفع موانع پیش‌رو برای توسع شد.

وی ضمن خیرمقدم به وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاونان و نمایندگان مجلس، حضور میدانی مقام عالی وزارت را فرصت ارزشمندی برای بررسی مستقیم ظرفیت‌ها و چالش‌های بخش تولید و تجارت استان دانست و افزود: سفر دو روزه وزیر و هیئت همراه به آذربایجان‌غربی از نظر سطح بازدیدها، نشست‌های تخصصی و پیگیری مشکلات، یکی از کامل‌ترین و پربارترین سفرهای کاری سال‌های اخیر بوده است.

خیرخواه ادامه داد: در این مدت دو روزه نشست‌های متعددی در حوزه‌های مختلف شامل تجارت مرزی، وضعیت معادن، مشکلات تأمین ماشین‌آلات و ارز، زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی و تعامل با تشکل‌های صنفی و صنعتی برگزار شد و بخش مهمی از دغدغه‌های فعالان اقتصادی به‌طور مستقیم مطرح و بررسی شد.

سرپرست اداره کل صمت آذربایجان‌غربی با اشاره به جایگاه استان در حوزه صنعت گفت: در حال حاضر ۲۰۷۷ واحد صنعتی دارای پروانه بهره‌برداری در سطح استان فعال است که بیش از ۶۴ هزار فرصت شغلی ایجاد کرده است اما سهم استان از واحدهای صنعتی کشور حدود ۲.۷ درصد و سهم اشتغال صنعتی استان از کل کشور ۲.۲ درصد است که این ارقام نشان می‌دهد برای ارتقای جایگاه صنعتی استان باید تکمیل زنجیره‌های تولید و توسعه صنایع پایین‌دستی در دستور کار قرار گیرد.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون ۲۷ شهرک و ناحیه صنعتی فعال آماده واگذاری در سطح استان وجود دارد که بخشی از آن‌ها با ظرفیت پایین فعال هستند و نیاز است با مشوق‌های جدید، سرمایه‌گذاران بیشتری جذب شوند،گفت: در حوزه جواز تأسیس صنعتی، تاکنون ۲۲۱۳ جواز صادر شده است که از این میان حدود ۳۴۰ طرح صنعتی با پیشرفت فیزیکی ۶۰ تا ۸۰ درصدی در دست اجراست که در صورت تکمیل، اشتغال جدید برای ۱۰ هزار نفر فراهم خواهد شد.

خیرخواه احیای واحدهای راکد و نیمه‌فعال را از اولویت‌های اصلی استان برشمرد و تصریح کرد: در سه ماهه نخست سال جاری ۵۴ پروانه بهره‌برداری جدید صادر شده و تعداد قابل توجه صدور جوازهای تاسیس که نشان‌دهنده رشد تقاضای سرمایه‌گذاری در استان است. با توجه به سیاست‌های کلان کشور در تمرکززدایی و توسعه متوازن، باید از فرصت‌های مرزی بودن استان و ظرفیت‌های ویژه آن در تجارت خارجی برای رونق صنایع استفاده شود.

وی در حوزه معدن با اشاره به ظرفیت‌های معدنی استان با بیان اینکه آذربایجان‌غربی با ۵۰۴ معدن دارای پروانه بهره‌برداری، یکی از استان‌های مهم معدنی کشور به شمار می‌رود،افزود: مهم‌ترین ذخایر معدنی استان شامل طلا، سیلیس و سنگ‌های تزئینی است. با این حال حدود حدود ۲۲۰ معدن در استان غیرفعال بوده که بر اساس سیاست‌های جدید وزارت صمت، تاکنون برای ۱۶۹ معدن مزایده برگزار شده و سرمایه‌گذاران جدید برای احیای ۱۶ معدن انتخاب شده‌اند.

سرپرست اداره کل صمت استان با اشاره به وصول حقوق دولتی معادن نیز گفت: در سال گذشته حدود یک هزار و  ۱۰۰ میلیارد تومان حقوق دولتی از معادن استان دریافت شد که بیش از ۸۰ درصد این مبلغ مربوط به معادن طلا بوده است؛ با فعال‌سازی معادن غیرفعال، ضمن افزایش تولید مواد معدنی، وصول حقوق دولتی و اجرای مسئولیت‌های اجتماعی نیز بهبود خواهد یافت.

خیرخواه با بیان اینکه آذربایجان‌غربی به‌عنوان یکی از استان‌های مرزی، سهم قابل توجهی در تجارت خارجی کشور دارد،تصریح کرد: هم‌اکنون بیش از ۶ هزار کارت بازرگانی و حدود ۱۸ هزار کارت پیله‌وری و تعداد قابل توجه مرزنشینی و رویه جدید تجارت مرزی در استان فعال است که در سه ماهه نخست سال جاری حدود ۴۴ میلیون دلار واردات از مسیر تجارت مرزی، پیله‌وری و رویه جدید تجارت مرزی  ثبت شده است.

وی ادامه داد: همچنین صادرات محصولات استانی در سال گذشته بیش از ۲ میلیارد و ۲۵۹ میلیون دلار بوده و مجموع صادرات انجام‌شده از مبادی گمرکات استان بدون احتساب صادرات گاز مجموعه به حدود ۴ میلیارد دلار رسیده است.

وی با اشاره به کشورهای هدف صادراتی بیان کرد: عمده مقاصد کالاهای صادراتی استان کشورهای ترکیه، عراق، امارات، افغانستان، روسیه، ارمنستان، آذربایجان و پاکستان هستند که ترکیه و عراق بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا