کشاورزیارومیهاستان آذربایجان غربی

آغاز کشت ذرت با رویکرد تغییر الگوی کشت و آبیاری میکرو در مزارع استان

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی از آغاز کشت ذرت با هدف بهره‌وری آب و افزایش تولید در واحد سطح خبر داد. این طرح با استفاده از سیستم‌های آبیاری میکرو و تغییر الگوی کشت، به دنبال کاهش مصرف آب و افزایش درآمد کشاورزان است.

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد مشارکتی/علی دیانتی،با اعلام خبر آغاز کشت ذرت در استان گفت: «کشت ذرت با اهداف گوناگونی از جمله تامین علوفه مورد نیاز واحدهای دامداری و مرغداری، کسب درآمد برای کشاورزان و ایجاد مشاغل فصلی در استان انجام می‌شود.

دیانتی افزود: در سال‌جاری همزمان با کشت این محصول، پروژه‌های کاهش آب مصرفی و افزایش تولید ذرت دانه‌ای و سیلویی با هدف ارتقاء تولید در واحد سطح در هفت زیربخش در شهرستان‌ها اجرا می‌شود.

وی از کارشناسان و مروجان خواست تا با احداث مزارع الگویی، کشاورزان را با استفاده از ارقام جدید و کم‌آب‌بر، روش‌های جدید کشت، و روش‌های مناسب و پربازده انتقال آب و آبیاری‌های مدرن آشنا کنند.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: استفاده از روش کشت جدید دو ردیف روی پشته با فواصل ردیف ۱۴۰ سانتی‌متر، باعث کاهش میزان مصرف نوار تیپ از ۱۴ هزار متر به حدود ۷ هزار متر، امکان گردش بهتر هوا و عبور نور در تمام اندام‌های گیاه، کاهش بیماری‌ها و در نهایت افزایش عملکرد می‌شود.

 دیانتی تاکید کرد: همچنین، این روش امکان کاهش تعداد فاروها از ۱۳۳ به ۷۰ عدد در شرایط غرقابی را فراهم کرده و باعث کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب می‌شود.

دیانتی با اشاره به کاهش هزینه‌های تولید به دلیل کاهش مصرف نوار تیپ، از واحدهای مکانیزاسیون شهرستان‌ها خواست تا با توجه به امکان تبدیل دستگاه‌های با آرایش کشت ۷۵ سانتی‌متر به آرایش کشت جدید ۱۴۰ سانتی‌متر، با برگزاری کارگاه‌های آموزشی لازم، شرایط را برای توسعه کشت با آرایش جدید در استان آماده نموده و زمینه را برای کاهش مصرف آب و افزایش بهره‌وری آب در شرایط اقلیمی جدید حاکم بر منطقه فراهم آورند.

اجرای این طرح گامی مهم در راستای مدیریت منابع آب و افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی استان محسوب می‌شود و انتظار می‌رود با همکاری کشاورزان و کارشناسان، نتایج مطلوبی در این زمینه حاصل شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا